Shembja e Urës së Hoshtevës, urbanisti: Ministria e Kulturës garantoi se s’kishte rrezik shembje

Kliko per me shume info

Urbanisti Besnik Aliaj shprehet se rrëzimi i Urës së Hoshtevës erdhi si pasojë e neglizhencës dhe mosveprimit në kohë, rezultoi fatale dhe është një mësim me kosto të pakompensueshme.

“Bashkia Libohovë nuk pati asnjë reagim! Ministria e Kulturës dhe Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Gjirokastër e monitoruan situatën dhe garantuan publikun se ura nuk ka rrezik shembje, dhe se restaurimi saj do bëhej në 2018”, shprehet ndër të tjera Aliaj.

Kliko per me shume info

Reagimi i plotë:

RRETH TE VERTETES PER UREN E OSHTEVES

Pavaresisht problemeve te trasheguara ne vite, rrenimi mund dhe duhet te ishte shmangur! Ura u shemb ne fakt nga indiferenca dhe nenvleftesimi i shqetesimit te komunitetit qe fatkeqesisht u provua se ishte i sakte dhe argumentuar!

Komuniteti zagorit prej kohesh kish shprehur shqetesim publik se Ura historike e Hoshteves rrezikonte te shembej nga dita ne dite, pasi kishte nevoje urgjente per mirembajtje dhe forcim themelesh. Madje banoret u angazhuan te bashkefinancojne vullnetarisht me donacione bashke me autoritetet qe kjo pasuri te shpetohej!

Bashkia Libohove nuk pati asnje reagim! Ministria e Kultures dhe Drejtoria Rajonale e Trashegimise Gjirokaster e monitoruan situaten dhe garantuan publikun se ura nuk ka rrezik shembje, dhe se restaurimi saj do behej ne 2018.

Me poshte fotot e misionit te monitorimit ne terren nga eskpertet e trashegimise Gjirokaster, si dhe intervista pergjigje e ministres se linjes per kete problem ku u dhane keto garanci. Por te mos ta politizuar situaten dhe per nje nderhyrje profesionale u pranua zgjidhja e autoriteteve! Por kjo rezultoi fatale. Keqardhje e madhe! Mesim me kosto te pakompensueshme! Cdo interpretim tjeter dhe shmangie pergjegjesie sot ska me vlere!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.