Rreziku Soros/ Frank Furedi: Sot është Britania, nesër mund të jetë Italia apo Hungaria

Kliko per me shume info

Pse nuk jam i befasuar që manjati hungarezo-hebre George Soros ka vendosur të japë 400,000 paund për grupin anti-Brexit “Best for Britain”?

Sepse, që nga vitet 1980, Soros ka vepruar sikur pasuria e tij e konsiderueshme të jep të drejtën për të ndikuar dhe ndryshuar politikat e qeverive në të gjithë botën, shkruan sociologu Frank Furedi.

Kliko per me shume info

“Soros beson se nëse njerëzit votojnë në mënyrë të gabuar, ai ka të drejtë të pengojë vendimet e marra prej tyre.

Nga këndvështrimi i tij, votimi për Brexit ishte një gabim i madh, i cili duhet dhe mund të fiksohet nga një fushatë propagandistike e mirëfinancuar, siç është Best for Britain.

Soros nuk beson në legjitimitetin e kufijve, as në autoritetin e elektoratit kombëtar. Si pasojë ai ndjehet i drejtë të ndikojë dhe nëse është e mundur të drejtojë fatin politik të shoqërive në të gjithë Botën.

Sot është e ardhmja e Britanisë; nesër mund të jetë Italia ose Hungaria që do të jenë objektivi i Sorosit”, shkruan Furedi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.