Reshjet e shiut, zona të shumta në vend pa energji elektrike, ja çfarë thotë OSHEE

Kliko per me shume info

Moti i keq i dy ditëve ka shkaktuar avari në rrjetin elektrik të disa zona të vendit, kryesisht ato rurale ku janë shfaqur 90% e defekteve.

OSHEE është duke ndjekur furnizimin me energji elektrike të të gjithë konsumatorëve nëpërmjet rrjetit shpërndarës të energjisë elektrike nga Drejtoria  e TL dhe Drejtoritë Rajonale përkatëse.

Kliko per me shume info

Në gatishmëri janë vendosur rreth 2200 punonjës, në nënstacione, fidra dhe nivel kabinash.

Rajonet më të prekura nga defektet janë Elbasani, Gjirokastra dhe Vlora.

Për shkak të kushteve të rënduara atmosferike, hasim në vështirësi për riparimin e defekteve, sidomos në zonat rurale ku kryesisht linjat janë ajrorë dhe terren i lagësht.

Theksojmë se për shkak të motit të keq me erëra dhe reshje të dendura që ka përfshirë vendin, afro gjysma e linjave që nuk punojnë janë stakuar nga vet OSHEE si masë sigurie për të evituar rreziqet në rrjetin shpërndarës të energjisë elektrike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.