Postimi në Facebook i shpëtoi jetën kësaj gruaje

Kliko per me shume info

Një postim në Facebook ndihmoi një grua të dallonte një gjendër kanceroze në gjoksin e saj të djathtë.

Jayne Dandy, 51 vjeçe, thotë se ajo është ende e gjallë falë të mbijetuarës së kancerit Hayley Broëning, e cila dha disa këshilla në mediat sociale se si të dallonin kancerin në kushte shtëpie.

Kliko per me shume info

Pasi lexoi postin në Facebook ajo shkoi në dush dhe provoi të ndiqte këshlliat e lexuara dhe kështu dalloi gjendrën në gjoks.

Një javë më vonë një mjek konfirmoi frikën e saj më të madhe, ajo kishte kontraktuar një formë agresive të kancerit të gjirit pavarësisht shfaqjes së simptomave.

Pasi kirurgët kryen një mastectomy, ajo u fillua më pas në një kurs intensiv të kimioterapisë i cili përfundoi në të njëjtën ditë me ditëlindjen e burrit të Steve.

Por ajo pranon se shpesh pyetet se çfarë mund të kishte ndodhur nëse ajo nuk e lexonte mesazhin e Hayley. Ajo tha: “Unë me të vërtetë mendoj se ishte fati.

“Unë jam dhe do të jem përjetësisht mirënjohës ndaj Hayley Broëning për ndarjen e tregimit të saj në Facebook atë ditë fatale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.