Ministrja e “preferuar” e Ramës bëhet objekt talljeje në rrjet

Kliko per me shume info

Është një nga ministret e “preferuara” të kryeministrit Edi Rama.

Pavarësisht kritikave të shumta, kryeministri Rama i ka dhënë për dy mandate Mirela Kumbaros postin e ministres së Kulturës, gjë të cilën me krenari e konstatoi edhe vetë profesoresha e ftuar në një emision mëngjesi të disa javëve më parë.

Kliko per me shume info

Por sot Kumbaro është bërë objekt talljesh në rrjet për shkak të drejtshkrimit të gjuhës shqipe. Ministrja ka “shpikur” një fjalë të re si “derregullimi” duke sfiduar edhe vetë penëartin Ismail Kadare, i njohur për neologjizmat e tij. Por krahas kësaj, në vetëm një fjali, ministrja ka bërë një mori gabimesh.

Kështu, Kumbaro e Kulturës shkruan: “Arsimë” kur duhet “Arsim”; shkruan “mis” kur duhet “mos”…

Shkronjën “ë”, fjalori i Mirela Kumbaros nuk e njeh fare…

Statusin plot gabime të Kumbaros e ka shpërndarë vetë ministrja në faqen publike të saj si dhe drejtoria në varësi, Sarandë. Pas kësaj, sigurisht kanë nisur ta shpërndajnë edhe ndjekës të shumtë në rrjet duke u marrë me faktin që një ministre kaq e rëndësishme nuk i kushton rëndësi gjuhës së bukur shqipe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.