Media franceze: Tirana mbulohet nga gratacielat kurse banesat mungojnë

Kliko per me shume info

Portali në gjuhën frënge, Courier des Balkans, boton sot shkrimin e autorit Jerome Andre, me titull “Shqipëri: Tirana mbulohet me grataciela, dhe banesat mungojnë”.

Zhvillimi i qëndrës së Tirana do të përshpejtohet në 2018 me ndërtimin e jo më pak se 17 kullave nga 30 kate. Shtrohet pyetja se përse do të shërbenin këto ndërtime të destinuara për zyra dhe apartamente luksoze ndërkohë që ka një rritje të kërkesës për apartamente banimi me cmimi të ulta.

Kliko per me shume info

Sipas autorit të shkrimit, qielli i Tiranës do të “gërvishtet” nga kulla të reja. Pas eksplozionit të numrit të lejeve të ndërtimit në 2017, kantieret e ndërtimit nuk janë ende mbyllur në kryeqytet. Në 2018 plani i urbanizimit parashikon ndërtimin e jo më pak se 17 kullave të larta prej 30 katesh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.