Mbretëresha Elizabet dikur ka prishur lumturin e motrës së saj

Kliko per me shume info

Mbretëresha Elizabeta II-të lindi në vitin 1926. Vetëm pesë vjet më vonë në jetë erdhi motra e saj Margaret. Ata kishin një fëmijëri normale në përputhje me të gjitha privilegjet që i solli statusi i tyre në shoqëri.

Megjithëse ishin të vlefshme për motrat komplekse, problemi filloi kur Margaret më e re u dashuruar në një burrë. Bëhet fjalë për Peter Townsend.

Kliko per me shume info

Kjo dashuri ishte e ndaluar që në fillim, sepse ai ishte 15 vjet më i madh në mosh dhe ishte i martuar. Atyre u ndalohej të takoheshin, derisa një moment filluan të takoheshin edhe zonën e pallatit mbretëror. Gjithkush në pallat ishte i njohur për këtë aventurë, por të gjithë kanë heshtur. Marrëdhënia me të filloi kur motra e Mbretereshes ishte 17-vjeçare.

Por ditët e rënda për çiftin filluan kur ndërroi jetë në vitin 1952 mbreti George dhe erdhi në pushtet Elizabeta. Ndërkohë në publik u mësua për marrëdhënien e tyre dhe ata u ndanë. Margareta donte të udhëtonte së bashku me Peterin, por atij i ishte ndaluar të largohej nga vendi.

Pastaj Elizabeta II-të i dha një ultimatum – të martohet me të dhe të heq dorë nga trashëgimia ose të ndahet prej tij dhe të mbetet pjesë e oborrit mbretëror. Natyrisht, Princesha vendosi për këtë të dytën.

Peter Townsend

“Dua të njoftoj se kam vendosur të mos martohem me Peter Townsendin. Unë e di se nëse e refuzoj të drejtën për trashëgiminë e fronit, mund të bëja një martesë civile. Por, duke marrë mësimet e kishës se martesa e krishterë është e pandashme dhe duke mbajtur parasysh angazhimet e mia ndaj Komonuelthit, unë vendosa se cilat janë prioritetet e mia”, kishte thënë në një deklaratë që i mbeti vetëm ta nënshkruante “Margaret”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.