Masakra e Enver Hoxhës, kush ishin deputetët që u dënuan me vdekje si “spiunë” amerikanë

Kliko per me shume info

Ish- drejtori i Arkivit në ministrinë e Brendshme publikon listën e dytë të deputetëve të pushkatuar nga Enver Hoxha në vitin 1948.

Sipas këtij dokumenti ata u akuzuan si bashkëpunëtorë me anglo – amerikanët dhe në veçanti me Harri Fultzin.

Kliko per me shume info

1948/Grupi i dytë i deputetëve

Në fillim të shkurtit 1948 u ekzekutuan të dënuarit me vdekje në procesin e dytë ndaj grupit të deputetëve.

Organizimi i këtij procesi është diskutuar edhe gjatë takimit të korrikut 1947 të E.Hoxhës me Stalinit.

Sipas diktatorit të Shqipërisë, “lufta ndaj armiqve të brendshme zhvillohej e ashpër”, por çdo ditë dilnin “armiq të rinj”.

Hoxha akuzon “dorën anglo-amerikane” dhe H.Fultzin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.