Marrëveshja Xhafaj-Marku/ Luan Rama: Anti-kushtetuese dhe e frymëzuar politikisht

Kliko per me shume info

Luan Rama, deputet i LSI-së, reagoi sot ne lidhje me marrëveshjen mes Ministrisë së Brendshme dhe Prokurorisë së Përgjithshme.

Rama e cilësoi marrëveshjen si në kundërshtim me ligjin dhe Kushtetutën, më konkretisht me nenin 148 pika 4.

Kliko per me shume info

Luan Rama tha se Kushtetuta hetimin e korrupsionit apo veprave të rënda nuk ia ka lënë Prokurorisë së Përgjithshme, por Prokurorisë së Posaccme dhe Njësia Hetimore e Posaccme.

Deputeti i LSI tha se ligji dhe Kushtetuta nuk ia njohin të drejtën Prokurorisë së Përgjithshme dhe Ministrisë së Brendshme hetimin e veprave penale të korrupsionit apo krimit të organizuar.

“SPAK dhe Prokuroria e Posaccme nuk janë krijuar qëllimisht, ndërsa dispozitat kalimtare të drejtat ia kanë kaluar Prokurorisë së Krimeve të Rënda, ndërsa Zoti i veprës penale është vetëm Prokurori dhe nuk ka punë as Kryeprokurori dhe as Ministria e Brendshme”, tha Luan Rama.

Sipas tij, marrëveshja është e frymëzuar politikisht, pasi tenton të përfshijë institucione që ligji dhe Kushtetuta nuk i lejon.

“Asnjë marrëveshje nuk mund të dalë mbi Kushtetutën, është një dokument i pavlerë”, tha Luan Rama.

Luan Rama konferencë për shtyp

Luan Rama konferencë për shtyp

Posted by Lëvizja Socialiste për Integrim on Freitag, 2. Februar 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.