Ky është gabimi kryesor që meshkujt bëjnë në shtrat

Kliko per me shume info

Një sondazh nga “Sex Information and Education Council of Canada” dhe prezervativët “Trojan” ka zbuluar që nëse përqafoheni pas seksit, femra do të ketë më shumë dëshirë për të bërë seks me ju.

Për këtë sondazh janë pyetur 2400 kanadezë rreth herës së fundit që kanë bërë seks. Nga gratë që ishin përqafuar me partnerin 6 deri në 10 minuta pas seksit, 71 përqind e vlerësoi përvojën si “shumë të kënaqshme”. Kjo krahasuar me 41 përqind nga gratë që ishin përqafuar më pak.

Kliko per me shume info

“Në fakt, intimiteti post-sex ishte po aq i rëndësishëm për gratë sesa faza para seksit”, thotë autorja e studimit Robin Milhausen, Ph.D., një profesore e seksualitetit në Universitetin e Guelph.

Kjo mund të ndodhë sepse trupat e femrave dhe meshkujve janë të mbushur me oksitocinë, hormoni i afërsisë, pas seksit dhe kanë uri për më shumë afeksion, thotë Milhausen.

Sipas saj gratë shpesh ndihen të dobëta pas seksit. Nëse kalojnë disa minuta shtesë duke u përkëdhelur në shtrat, ndiejnë që partneri kujdeset për to.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.