Kanceri prostatës vrasës më i madh se kanceri i gjirit

Kanceri i prostatës është bërë një vrasës më i madh se kanceri i gjirit për herë të parë sipas statistikave të zbuluara.

Më shumë se 11,800 burra në vit, ose një çdo 45 minuta, kanë vdekur nga kanceri i prostatës në Britani, krahasuar me rreth 11,400 gra që vdesin nga kanceri i gjirit.

Kliko per me shume info

Kjo do të thotë se kanceri i prostatës ka tejkaluar kancerin e gjirit duke u klasifikuar si kanceri i tretë vrasës më i madh në Britaninë e Madhe, dhe vjen vetëm pas kancerit të mushkërive e zorrëve.

Përkundër kësaj ajo merr më pak se gjysmën e financimeve që shkojnë për kërkimet mbi kancerin e gjirit ndërsa ekspertët paralajmërojnë se trajtimet për sëmundjen vdekjeprurëse po zvarriten të paktën  një dekada mbrapa, raporton Daily Mail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.