HEC-et në Osum, Klosi: Nuk do lejojmë të prishen bukuritë natyrore

Kliko per me shume info

Ministri Blendi Klosi ka inspektuar nga afër kanionet e Osumit që ndodhen në qytetin e Skraparit. Në këtë kanion do të ndërtoheshin dy HEC-et.

“Leja mjedisore që i është dhënë një kompanie e cila do të ndërtonte në Kanione dy HEC-et , njëri do të pengonte ujvarën më të bukur të Kanionit dhe tjetri do të shfrytezonte rrjedhen e lumit që furnizon Kanionin.”, u shpreh ministri i Mjedisit.

Kliko per me shume info

Klosi tha se dy lejet janë dhënë me kordinata të manipuluara, por qeveria do të shikojë dhe lejet e tjera që janë dhënë për ndërtimin e HEC-eve të tjera.

“Çdo leje është dhënë gabim jo e rregullt. Nuk do të lejojmë që të prishen këto bukuri natyrore siç janë Kanionet e Osumit.”, tha ministri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.