Femrat që lindin djem kanë një tipar të veçantë

Rezultati i një studimi te realizuar me një kampion prej 40 femrash të ndjekura përgjatë 18 muajve ka nxjerrë se femra ka nxjerre rezultatin se femrat qe lindin mehskuj kane nje tipar te vecante.

Nga një studim kanadez, eshte konfirmuar se ekziston nje simptome e ashtuquajtur harresa gjatë shtatzanisë. Por ka edhe më shumë.

Kliko per me shume info

Nënat shtatzënë me meshkuj, sipas studimit, do të jenë më pak të prekura nga ky çrregullim.

LEXO EDHE:  Kujdes, kjo gjë është e rrezikshme për fëmijët

Ndërsa rastet e nënave që presin të lindin vajzë kanë treguar në disa teste të aftësive mendore më pak kapacitet përqendrimi dhe kujtese.

Ky studim u nis për të vërejtur efektet e shtatzanisë në kapacitetin e të nxënit dhe të kujtesës. Edhe për vetë studiuesit ishte një surprizë fakti që pikërisht gjinia e bebes të kishte një ndikim në këto aftësi dhe për këtë arsye ata mbetën të befasuar nga rezultati i studimit.

LEXO EDHE:  Nëse keni këto simptoma, atëherë zorrët tuaja kanë parazitë. Si t’i largoni në mënyrë natyrale

Ishin 40 gra që u ndoqën në studim përgjatë 18 muajve, gjatë shtatzanisë dhe disa muaj më pas. Ato iu nënshtruan disa testeve psikologjike, të cilët varionin nga ato të aftësisë së dëgjimit, aftësisë për të parë etj.

Nënat e ardhshme të bebeve meshkuj kanë dhënë rezultate gjithmonë e më të mira në eksperimentet e kryera.

LEXO EDHE:  Sëmundja e frikshme e mushkërive që prek më shumë gratë se burrat

Cila është arsyeja? Ende e panjohur.
Ajo që mund të themi është se, një faktor i lidhur me gjininë e fetusit mund të influencojë në aftësinë mendore të nënës.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here