Dy asteroid kalojnë pranë tokës sot dhe më 9 Shkurt, ja çfarë thonë shkencëtarët

Kliko per me shume info

Dy asteroid priten të kalojnë sot pranë tokës. Parada e tyre do të përsëritet edhe më 9 Shkurt. Sipas shkencëtarëve, asnjëri prej tyre nuk përbën rrezik për planetin tonë.

Dy asteroidë do kalojnë pranë tokës. Stafeta e tyre vijon pas kalimit të shpejtë të asteroidit Speedy Gonzales para dy ditësh. Shkencëtarët sapo kanë zbuluar dy asteroidë të tjerë, të cilët do të kalojnë në një distancë shumë të afert me Token. I pari quhet 2018 CC, ka një diametër rreth 15-30 m dhe arrin distancën minimale më planetin tonë në orën 21.11 minuta të mrbëmjes së sotme me orën tonë, me 188 mijë km pranë.

Kliko per me shume info

Ndërsa në 9 Shkurt, do të kalojë asteroidi 2018 CB i cili do përshëndesë Tokën nga një largësi shumë e vogël, prej vetëm 70 mijë km, që është 5 herë më afër se hëna.

Sipas astrofizikantëve, asnjëri prej tyre nuk përbën rrezik përplasjeje me Tokën. Në mbarë botën kalimi i tyre do të vëzhgohet nga qindra kuriozë të qiellit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.