Deklarata/ Policët në lirim kundër Ardi Veliut: Ja 2 shkeljet në kundërshtim me ligjin

Kliko per me shume info

Shoqata e Policëve në Lirim është kundër zgjedhjes së Ardi Veliut drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, prezantuar ditën e djeshme nga ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj.

SIpas shoqatës, janë dy shkelje të konstatuara në emërimin e tij duke pohuar se Veliu ka marrë gradat për 4 vite dhe jo për 11 siç dikton ligji dhe gjithashtu nuk i ka 15 vite punë në nivel drejtues.

Kliko per me shume info

DEKLARATA E PLOTË:

PALIGJSHMËRITË NË POLICINË E SHTETIT VAZHDOJNË: ARDI VELIU DREJTOR I PËRGJITHSHËM.

Shkeljet ligjore në emërimin e tij janë: E para: Në ligjin për policinë e shteti nr. 108/2014, neni 55 për Kriteret për fitimmin e gradës, është shkelur në pikën 1, gërma ë) në të cilën përcaktohet: të plotësojë kohën e qëndrimit në gradë, sipas afateve të mëposhtme:

iii) nga “Komisar” në “Kryekomisar” 3 vite;

  1. iv) nga “Kryekomisar” në Drejtues” 5 vite;
  2. v) nga “Drejtues” në “Drejtues I parë” 3 vite;

Pra, sipas ligjit, në total kërkohen 11 vite punë në Policinë e Shteti. Në rastin konkret, punonjësi i policisë Ardi Veliu i ka marrë këto grada në kundërshtim të plotë me ligjin për Policinë e Shtetit duke mos respektuar vitet e qëndrimit në detyrë sipas kohës së gradave policore. Konkretisht Ardi Veliu është ripranuar në tetor të vitit 2013 duke i marrë të gjitha këto grada për 4 vite dhe jo për 11 siç dikton ligji.

E dyta: Dispozita e dytë që është shkelur në ligjin për Policinë e Shteti nr. 108/2014, është neni 13 për Kriteret e emërimit të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit, pika 2/b në të cilin citohet: “të ketë të paktën 15 vjet përvojë në polici, nga të cilat të paktën 10 vjet në pozita të larta drejtuese në strukturat e Policisë së Shtetit”. Ardi Veliu nuk e plotëson këtë kriter të ligjit, pasi ky ka një kohë të ushtrimit të funksioneve në Policinë e Shtetit në total rreth 12 vite, përkatësisht nga viti 1998 deri në janar 2006 dhe nga tetori 2013 deri më sot, shkurt 2018. Gjithashtu në shkelje po të këtij neni të ligjit, është edhe fakti se Ardi Veliu nuk përmbush afatin 10 vjeçar të qëndrimit në pozita të larta drejtuese në Policinë e Shtetit sepse i ka ushtruar këto pozita vetëm 3 vitet e fundit.

Ardi Veliu ka qenë pjesë e strukturave të larta drejtuese në zbatimin e planit qeveritar për

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.