Vendimi korruptiv i AKEP në favor të Albtelecom, Vodafone: I pa konsultuar, e mësuam nga media

Me ane te nje deklarate per median Vodafone Albania dëshiron të sqarojë edhe një herë publikun dhe median se AKEP ka detyrim ligjor që të kryejë konsultim publik transparent me të gjitha palët e interesit për çdo masë të propozuar për zbatim në tregun e komunikimeve elektronike.

Sipas deklarates, masat e ashtu-quajtura rregullatore që AKEP kishte për qëllim të miratonte në mbledhjen e Këshillimit Drejtues, këtë javë, nuk janë komunikuar e as konsultuar ndonjëherë me operatorët në treg, si palë të interesit në këtë proces.

LEXO EDHE:  Qeveria mbyll tenderat. Në 2017-ën u bënë 2300 prokurime të drejtpërdrejta
Kliko per me shume info

Ja cfare thuhet me tej ne deklarate:
Sqarojmë se tarifat e reja të propozuara nga AKEP për operatorët celularë nuk kanë qenë pjesë e dokumentit të konsultimit publik, të cilit AKEP i referohej në njoftimin e sotëm për shtyp.

Për më tepër, theksojmë edhe një herë se Vodafone Albania u informua vetëm nëpërmjet medias për këto tarifa diskriminuese në favor të Albtelecom dhe në dëm të klientëve të operatorëve të tjerë, të cilëve do t’u duhet të paguajnë më shtrenjtë
për telefonatat e tyre drejt klientëve të Albtelecom.

LEXO EDHE:  Qeveria mbyll tenderat. Në 2017-ën u bënë 2300 prokurime të drejtpërdrejta

Për fat të keq, ky nuk është i vetmi rast “i dashamirësisë” së AKEP ndaj Albtelecom, pasi AKEP ka qëllim të favorizojë dhe mbështesë më tej Albtelecom me masa të tjera rregullatore, të propozuar për t’u zbatuar në tregun e telefonisë fikse.
Pavarësisht kësaj, Vodafone Albania është gjithmonë e angazhuar të mbështesë nismat e AKEP që janë në përputhje të plotë me
kuadrin rregullator të BE-së dhe legjislacionin për sektorin e komunikimeve elektronike në Shqipëri.

LEXO EDHE:  Qeveria mbyll tenderat. Në 2017-ën u bënë 2300 prokurime të drejtpërdrejta

Vetëm nëse zbatohet një kuadër ligjor dhe rregullator i drejtë dhe ku respektohen ligjet në fuqi, duke krijuar një klimë të qëndrueshme për investime, atëherë Vodafone do të vazhdojë të jetë një prej lojëtarëve kyç në tregun e komunikimeve elektronike në Shqipëri.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here