Po zhduket bima e kakaos, brenda 30 vitesh mund të mos prodhohet më çokollatë

Kliko per me shume info

Prodhimi i çokollatës natyrale mund të përfundojë brenda 30 vitesh.

Alarmin e kanë dhënë disa ekspertë të fushës që janë duke u marrë me çështjen e prodhimit të çokollatës natyrale në Bregun e Flidishtë dhe Gana.
Ata cilësojnë si faktore kryesorë për këtë shkak rritjen e temperaturës globale dhe ndryshimet e shpeshta klimaterike, raporton The Sun.

Kliko per me shume info

Sipas ekspertëve bima e kakaos është duke u zhdukur në disa rajone në këto dy vende dhe brenda 30 vitesh mund të zhduket krejtësisht.

Aktualisht bima e kakaos prodhohet në vendet tropikale, në të cilat nëse ndryshimet klimatike do të vazhdojnë do të jetë gati e pamundur mbjellja e këtyre bimëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.