Pesë misteret më të mëdha në histori të njerzimit

Kliko per me shume info

Edhe përkundër faktit që shkencëtarisht janë zbardhur të gjitha aspektet e jetës, megjithatë ekzistojnë disa gjëra për të cilat edhe sot e kësaj dite nuk dihet se çfarë ka ndodhur.

Këto janë disa nga misteret që shkencëtarët i kanë futur në top pesëshen.

Kliko per me shume info

Qyteti i humbur

Atlantisa është një nga misteret më të vjetra dhe të mëdha në Tokë. Qysh nga Epoka e Drurit, njerëzit janë munduar ta gjejnë atë qytet. Besohet se në Atlantisa është zhdukur për shkak të përmbysjes së cunamit pas dridhjes së tokës. Filozofi grek Platoni e kishte përshkruar Atlantisen si një ishull afër Gjibraltarit, që ka qenë shtëpia e civilizimit më të madh në tokë.

Sipas të dhënave, Atlantisa ka qenë e banuar me njerëzit më të bukur, dhe besohet se atje dikur kishte qenë tempulli i Poseidonit dhe që gjithçka ishte mbuluar me flori. Deri më sot askush nuk ka qenë në gjendje ta gjej lokacionin e saktë të Atlantisës, dhe të gjej pasurinë e këtij vendi.

2. Piramidat e Gizës, Egjipt

Piramida e Kefrenit dhe ajo e Keopsit janë dy nga tri piramidat e lashta në Gizë të Egjiptit. Piramida e Keopsit është më e madhja. Është ndërtuar me më shumë se 2 milionë blloqe gurësh, nga të cilët disa janë të rëndë edhe deri në 9 tonelata. Piramidat janë ndërtuar si varreza hyjnore dhe janë të ndërtuara 2.550 vjet para erës sonë.

3. Tempulli Maja

Gjykuar sipas kalendarit të lashtë të popullit maja, dhjetori i vitit 2012 është shënuar si fundi i botës. Ky informacion tashmë një kohë të gjatë u krijon lajthitje arkeologëve. Disa besojnë që majat kanë ditur për apokalipsin dhe që do të ndodhë në dhjetor të vitit 2012, ndërkaq të tjerët thonë kjo është një lajthitje matematikore.

4. Legjenda mbi El Doradon

Kjo legjendë rrjedh nga fisi Muisk, i cili ka jetuar në territorin e Kolumbisë së sotme në periudhën nga viti 1000 deri në vitin 1538. Në ceremonitë për zotat e tyre, kryetari i fisit është mbuluar me pluhur ari dhe është hedhur në liqen për ta viktimizuar veten. Kështu ka lindur legjenda mbi qytetin e arit, gjë që i ka nxitur konkistadorët spanjollë të vraponin deri në vdekje në kërkim të tij.

5. Ishulli i Pashkëve

Ky ishull gjithashtu i njohur edhe si Rapa Nui, është shumë i izoluar dhe 2.000 milje nga bregdeti i Tahitit. Ardhacakët e parë në këtë ishull kanë qenë polinezianët, të cilët janë ngulitur aty midis viteve 400 dhe 600 para erës sonë. Ata kanë ndërtuar shumë tempuj dhe statuja, të cilat i kanë quajtur Moai. Nuk dihet se si kanë mundur të transportonin ata gurë aq të mëdhenj për ndërtimin e objekteve të tilla.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.