Ky është fshati ku njerëzit jetojnë bashkë me familjarët e vdekur

Kliko per me shume info

Në Tana Toradza, në gadishullin South Sulawesi vërtetë ka shumë familje që nuk do të heqin dorë nga trupat e tyre të të afërmve të vdekur.

Për ta ka shtëpi të veçanta të quajtura tangkonan të cilat janë ndërtuar ekskluzivisht për trupat e familjarëve.

Kliko per me shume info

Pas kryerjes së ritualeve tradicionale, të tilla si sjellja e ushqimeve, veshjeve dhe dhuratave të vdekurve, anëtarët e familjes i lënë ata të pushojnë.

Kur vjen koha për të dhe ekziston në traditë, ata sjellin trupat e të dashurve të tyre në shtëpi – ata i ndryshojnë dhe i marrin për shëtitje në rroba të reja.Shëtitjet me trupat e vdekur janë me të vërtetë të këndshme për të gjithë anëtarët e tjerë të familjes dhe shpesh mund të shihni se skeleti i të ndjerit ka syze dielli, një cigare në cep të buzëve ose një kapele, raporton Daily Mail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.