Revoltohet PD, Halimi: Kryeprokurori nuk mund të emërohet nga partitë politike

Sipas deputetit të PD –së, Eduart Halimi zgjedhja e Prokurorit të Përgjithshëm duhet të bëhet me 84 vota. “Askujt nuk ia merrte mendja se pas 3 viteve, Partia Socialiste do të dilte me një Prokuror të Përgjithshëm të përkohshëm”, është shprehur Halimi.

Gjithashtu ai ka rikujtuar debatin e mëhershëm të bërë gjatë procesit të reformës në drejtësi.

Kliko per me shume info

“Jemi përplasur me qeverinë. Prokurori i Përgjithshëm duhet të emërohet nga prokurorët dhe jo partitë politike. Çdo përpjekje për të emëruar prokurorin nga partia politike, do të jetë jo vetëm dështim i reformës në drejtësi, por i të gjithë sistemit të drejtësisë”- ka thënë më tej Halimi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.