Zbulohet fytyrën e kujt personalitet do të mbajë 10.000 lekëshi i ri

Kliko per me shume info

Tematika e kartëmonedhës shqiptare me kurs ligjor me vlerë 10000 lekë (njëqind mijë lekë) ka marrë miratimin e Bankës së Shqipërisë.

Mësohet se kjo kartëmonedhë do të pasqyrojë figurën e poetit të njohur shqiptar, Asdrenit, kombinuar me simbolet figurative të “Flamurit Kombëtar”, si dhe një varg të zgjedhur nga “Himni Kombëtar”, që njihet edhe si HIMNI I FLAMURIT “Rreth flamurit të përbashkuar/me një dëshir’ e një qëllim”.

Kliko per me shume info

BSH-ja miratoi tekstet shoqëruese që lidhen me emrin e bankës, vlerën nominale, si dhe u miratuan përmasat e kartëmonedhës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.