Vuani nga artriti? Ekspërtët këshillojnë të mos vishni papuçe në shtëpi

Kliko per me shume info

Ekspertët alarmojnë të sëmurët me artrit, duke i këshilluar që kurrësesi të mos mbajnë papuce në shtëpi.

Sipas tyre, kjo gjë me kalimin e kohës mund të përkeqësojë mënyrën e ecjes, sepse në vend që të ecim, ne vërtet “rrëshqasim”, nuk i ngremë këmbët shumë nga dyshemeja por vetëm i “tërheqim” me papuçe nëpër shtëpi.

Kliko per me shume info

Ekspertët konsiderojnë se bartja e papuçeve mund të jetë njëri ndër faktorët për shkak të të cilit edhe personat e shëndetshëm mund ta ndiejnë dhembjen në nyja, e cila në të vërtetë është e ngarkuar me atë që “bartin” papuçet me vete, prandaj shputat ju janë në pozitë jo të natyrshme.

Dhembja në shputa për shkak të këpucëve të parehatshme është dukuri e shpeshtë edhe te të rinjtë, sepse rregullisht zgjedhin këpucë të cilat nuk u ofrojnë mbështetje shputave aq sa duhet.
Te femrat është më e shpeshtë nëse bartin taka të larta, mirëpo e gjitha përkeqësohet kur shputat “ftohen”, pra ndoshta edhe vetë dikur keni ndier dhembje dhe inflamacion të shputave pikërisht në mëngjes kur jeni ngritur nga krevati.
Këshilla e mjekëve para se të vijë dimri është që në vend të papuçeve të mbathni çorape të trasha, sepse në atë mënyrë shputat do t’i mbani mjaft të ngrohta edhe pa papuçe.
Megjithatë, nëse nuk mund të ecni nëpër shtëpi pa papuçe, atëherë gjeni një palë të cilat nuk do të jenë vetëm “dollakë”, por që do t’u ofrojnë mbështetje në tërësi shputave.
Kështu shputat do të jenë në pozitë natyrale dhe nuk do t’i ngarkoni tepër nyjat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.