Urdhri i çuditshëm në Kinë: Besoni te partia, jo te feja

Kliko per me shume info

Një prej figurave kryesore të elitës politike në partinë komuniste kineze kritikoi kuadrot në vend se në vend të Marksit dhe Leninit, respektojnë fantazmat dhe zotat.

Në një artikull në gazetën e partisë, e përditshmja e Popullit, Chen Xi, akuzoi disa zyrtarë se kanë degraduar politikisht dhe moralisht, pasi kanë humbur besimin te socializmi dhe janë kthyer nga feja, besëtytnitë e akoma më keq te stili perëndimor me shumë parti, transmeton express.

Kliko per me shume info

“Disa nuk besojnë te Marksi dhe Lenini, por te fantazmat dhe zotat. Ata nuk besojnë tek idealet, por te magjia. Ata nuk respektojnë popullin, por padronët”, shkruan Chen, i cili muajin e fundit u bë pjesë e byrosë së plotfuqishme politike me 25 anëtarë.

Artikulli i Chen konfirmon atë që dihej, se anëtarë të Partisë Komuniste, e cila është zyrtarisht ateiste, i është kërkuar t’i qëndrojnë larg fesë.

Aktivistët thonë se armiqësia ndaj fesë është intensifikuar qëkur Xi Jinping u bë President i Kinës në 2012. Raporte të shumta thonë se të krishterëve në Kinë i është kërkuar të heqin imazhet e Jezusit dhe kryqin nga shtëpitë dhe të vendosin foton e Presidentit Xi Jinping.

Nga këto të fundit janë shpërndarë me mijëra së fundmi.

Nisma u konfirmua edhe nga zyrtarë lokalë, të cilit thanë se qëllimi i saj është të bindin njerëzit se gjendjen e tyre mund ta përmirësojë presidenti dhe jo biri i zotit.

Shumë njerëz në zonat rurale janë injorantë dhe mendojnë se zoti është shpëtimtari i tyre, deklaroi një zyrtar lokal i identifikuar si Qi Yan, i cili shtoi se pas punës së kuadrove, njerëzit do ta kuptojnë se nuk duhet të mbështeten te Jezusi dhe të kenë besim te feja, por te partia.

Mediet raportojnë se qytetarë të ndryshëm thonë se nëse nuk heqin simbolet e krishtera nga shtëpitë, nuk kualifikohen për asistencë nga fondi për varfërinë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.