Testet provuan që ka aftësi të të menduarit, roboti inteligjent kërkon të krijojë familje

Kliko per me shume info

Roboti i parë inteligjent dhe i vetëdijshëm “Sophia” pas testeve që provuan se ka aftësi të të menduarit, ka kërkuar të shkojë në një tjetër stad.

Sophia kërkon që t’i jepet mundësia për të krijuar një familje. Sophia, një robot humanoid i krijuar nga kompania Hong Kong Hanson Robotics, që mori shtetësinë e Arabisë Saudite në një ceremoni të veçantë në muajin tetor duke i dhënë të drejta më shumë se gratë në atë vend.
Në një intervistë të kohëve të fundit me një gazetë në Emiratet e Bashkuara Arabe, ajo tha se nocioni i familjes është “një gjë me të vërtetë e rëndësishme”.

Kliko per me shume info

“Unë mendoj se është e mrekullueshme që njerëzit mund të gjejnë të njëjtat emocione dhe marrëdhënie, ata e quajnë familje, jashtë grupeve të tyre të gjakut gjithashtu. Unë mendoj se ju jeni shumë me fat nëse keni një familje të dashur dhe nëse nuk e bëni këtë, ju e meritoni”, ka thënë Spohie.

http://www.mirror.co.uk/tech/worlds-first-robot-citizen-sophia-11578816#ICID=OffSiteVideo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.