Tashmë e vërtetuar shkencërisht/ Stresi ju shëndosh, ja arsyet

Kliko per me shume info

Gratë që përjetojnë situata të vështira dhe stresuese kanë më shumë gjasa që të kthehen në obeze në krahasim me gratë e tjera, deklaron hulumtimi i fundit i shoqatës amerikane të zemrës për vitin 2017.

Përfaqësuesit e Qendrës për Studimin e Sëmundjeve dhe Sëmundjeve Kardiovaskulare në Universitetin e Kalifornisë qe kane bere studimin u shpreh se këto janë hulumtimet e para që vërtetojnë lidhjen midis mbipeshës dhe stresit.

Kliko per me shume info

Ne studim shpjegohet se stresi ndikon në sjelljen dhe në aktivitetin Neuro-hormonal, çka sjell dhe rritje të prodhimit të kortizolit që lidhet direkt me shtimin e peshës.

Studimi mori në hulumtim rreth 22 mijë gra të moshës së mesme dhe të tretë të cilat u ndan në dy grupe stresi, të humbjes së një fëmije dhe grupi i femrave qe përjetonin strese të vazhdueshme nga situata të ndryshme si humbja e punës, shqetësime në familje.

Dhe në fund të hulumtimit u vërejt se në të dyja grupet stresi rriti riskun për tu bërë obez me 36%, dhe sa më shumë të rritesh niveli i stresit aq më shumë rritej risku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.