Soros “ua hedh” tatimeve amerikane, fsheh 18 miliardë dollarë

Kliko per me shume info

Një artikull i “Wall Street Journal” ka hedhur dritë mbi disa pasuri tw George Soros, tw cilat arrin ti mbajë larg autoriteteve amerikane.

Sipas gazetës, George Soros fsheh 18 miliardë dollarë amerikanë, të cilat autoritetet për tatim në SHBA nuk mund t’i prekin dot.

Kliko per me shume info

Sipas “Wall Street Journal” Soros paratë i mban në një organizatë private humanitare, e cila është më e madhe se sa ekonomia e Xhamajkës apo Shqipërisë.

Soros ka transferuar mbi 19 miliardë dollarë nga fondi i tij i investimeve në Fondacionin e Shoqërisë së Hapur vitet e fundit, shkruan gazeta amerikane dhe shton se kur një person jep si donacion një pasuri të pacaktuar fondacionit privat, mund të mbajë 20% të tregut të saj në tatimin e paraqitur, gjë që mund të vlejë për pesë vjet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.