“S’ka rritje pagash, as pensionesh”. Tabaku: Ja 10 faktet e forta që nuk e lejojnë

Lajm i keq per te gjithe ata qe presin padurim per rritje pagash dhe pensionesh.

Se paku, sipas fakteve qe rendit nenkryetarja demokrate e Komisionit te Ekonomise, Jorida tabaku, sipas te ciles buxheti ka 10 defektete kryesore qe do ta pamundesojne kete pritje te shqiptareve.

Kliko per me shume info

10 pikat qe rendit demokratja Tabaku

– Nuk ka rritje pagash. Nga 5,5mld leke, fondi tani eshte 1 mld lekë.

– Nuk ka rritje pensionesh. Nga 2,5 mld lekë, fondi tani është 1,8 mld lekë

– Nuk ka rritje pensionesh. Nga 2,5 mld lekë, fondi tani është 1,8 mld lekë– Nuk ka fonde as për indeksim pagash e pensionesh.

– Ndihma ekonomike nuk shtohet. Ishte 20 miliardë, është 20 miliardë lekë

– Nuk rritet kompensimi i të përndjekurve, shqetësim që PartiaDemokratike e ka ngritur vazhdimisht. Ishte 2 mld lekë, është 2 miliardë lekë. Me këtë ritëm duhen 20 vjet te perfundoje pagesa per ish te perndjekurit.

– Investimet janë në vlerën 86 miliardë, por sic është prakrikë e kësaj qeverie nuk do të zbatohen. Në këtë shumë përfshihen 9,4 miliardë lekë koncesione, 1.8 miliardë lekë shpenzime luksi.

– Investimet kryesore strategjike janë braktisur duke filluar nga Rruga e Arbrit qe jepet me koncesion, duke vazhduar me shkollat e shendetesine qe perseri jepen me koncesion– Arsimi eshte ne minimumin e mundshem të fondeve me 3.6 mld lekë, ku nuk përfshihet as kërkesa e opozitës për libra falas.

– Shëndetësia është 1.98 miliardë lekë duke përfshirë dhe koncesionet në shëndetësi në minimumin historik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.