Shqiptarët e Kumanovës përballen me Gjykatën, 7 dënime përjetë

Kliko per me shume info

Grupi i Kumanovës u shkatërrua, ndërsa përballja me Gjykatën Penale të Shkupit, morën dënimet.

Mësohet se kjo gjykatë ka dënuar me burg të përjetshëm shtatë persona, ndërsa të tjerët janë dënuar me të 746 vjet burg, ndërkohë që vetëm katër prej tyre u liruan nga aktakuza.

Kliko per me shume info

Ngjarja ka ndodhur në maj të vitit 2015 gjatë përleshjes së Forcave të Sigurisë dhe një grupi të armatosur, humbën jetën tetë pjesëtarë të Forcave të Sigurisë së Maqedonisë, si dhe u plagosën dhjetë persona të grupit të armatosur.

Emrat e shqiptarëve të dënuar:
Andi Krasniqi, burg i përjetshëm
Dem Shehu, burg i përjetshëm
Qenan Hiseini, 20 vjet
Fadil Fejzullahu, burg i përjetshëm
Irfan Lutfiu, 14 vjet
Fadil Elshani, 20 vjet

Esat Kafegjolli, 40 vjet

Adrian Bujari, 40 vjet

Shefqet Hallaqi, 40 vjet

Lirim Demiri, 20 vjet

Hajrush Abdija, 20 vjet

Betim Kabashi, 40 vjet

Genti Sefaj, 40 vjet

Lendrit Rustemaj, 20 vjet

Enver Hoxha-Klajn, 40 vjet

Rufki Dogani, 40 vjet

Nasuf Zeqiri, burg i përjetshëm

Mirsad Qerimi, 20 vjet

Vladet Zekaj, burg i përjetshëm

Bajram Elshani, 40 vjet

Nexhmedin Lika, 40 vjet

Lirim Krasniqi, 40 vjet

Sevdail Miftari, 40 vjet

Fatmir Recica, 40 vjet

Bek Bajra, burg i përjetshëm

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.