Shkarkimi i Zgurit, publikohet letra që nxjerr bllof PS-në

Kliko per me shume info

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve debatoi edhe sot çështjen e Agron Kapllanajt, kryebashkiakut të Mallakastrës i cili sipas socialistëve duhet t’i hiqet mandati për shkak të ligjit të dekriminalizimit.Këtë fakt e ka theksuar sërish fort Denar Biba, nënkryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Më datë 19.02.2017, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka dal në një komunikim publik ku ka sqaruar se ishin 18 funksionarët të lartë, pjesa më e madhe të të cilëve, deputetë të cilët cilët kishin deklaruar dënime në formularët e tyre të dekriminalizimit.

Kliko per me shume info

Në atë periudhe debati ishte fokusuar në heqjen e mandatit të kryetarit të bashkisë së Kavajës, Elvis Rroshi dhe ati të Fushë Krujës, Artur Bushi.

Sipas shkresës së Prokurorisë së Përgjithshme, Kapllanaj ishte rehabilituar në vitin 2016, dhe për këtë arsye nuk duhej t’i hiqej mandate. Por në mbledhjen e KQZ-së ku u shqyrtua çështja, nënkryetari i KQZ, Biba tha se mandate i Kapllanajt duhet të ishte hequr në vitin 2016 ndërkohë që shkresat e publikuara nga KQZ tregojnë se Prokuroria e Përgjithshme me shkresën e datës 21.02.2017 i ka kërkuar t’i vihen në dispozicion formularët e vetëdeklarimit të 30 subjekteve të përmendura në deklaratën e zëdhënësës së KQZ-së në datën 19 shkurt.

Vetëm një ditë më pas, kryetari i KQZ-së në atë kohë, Denar Biba i ka kthyer përgjigje Prokurorisë me shkresën e datës 22.02.2017, me nr/prot 1218/1, ku i thotë se; “… KQZ- ka konstatuar me bindje të plotë se dhënat e deklaruara të funksionarëve publik, sipas deklaratës për shtyp të datës 19.02.2017, nuk përfshihen Brenda sferës së ndalimeve të parashikuara nga neni 2 i ligjit 138/2015. Në vlerësim të KQZ të dhënat e disponuara nuk përbënin shkak për verifikim të thelluar nga Prokuroria e Përgjithshme”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.