Shifra të frikshme, 67% e adoleshentëve shqiptar e kanë provuar alkoolin

Kliko per me shume info

Ligji për mbrojtjen e të miturve nga alkooli, duket se nuk ka gjetur ende zbatim. Lokalet ne afërsi të shkollave janë shpesh vendet ku adoleshentet konsumojnë pije, edhe pse ende nuk kane mbushur 18 vjeç.

Kliko per me shume info

Ekspertet shohin me shqetësim trendin në rritje të vajzave për të konsumuar alkool.

Për t’i vënë fre këtij fenomeni, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka ndërmarrë një aksion në të gjitha baret e vendit. Dhënia e pijeve të miturve, por edhe lejimi i tyre të frekuentojnë lokalet e natës, do t’u kushtojë shtrenjte këtyre subjekteve.

Për ekspertet e shëndetësisë konsumimi i tepërt i alkoolit nga adoleshentet çon shpesh në episode të dhunës.klantv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.