Rrugorja aksion në Tiranë, hiqen 31 patenta, arrestohen katër shoferë

Kliko per me shume info

Policia Rrugore e Tiranës, gjatë 12 orëve të fundit ka marre asa për parandalimin e aksidenteve dhe rritjen e parametrave të sigurisë rrugore.

Efektivat e Polcisë Rrugore të Tiranës , në zbatim të detyrave të përcaktuara në Planin e Masave për rritjen e parametrave të sigurisë rrugore gjatë fundjavës, kanë organizuar pika kontrolli të lëvizshme në të gjitha akset rrugore hyrëse dhe dalëse të Tiranës si dhe në akset rrugre të brendëshme të qytetit.

Kliko per me shume info

Kontrollet kanë konsistuar në evidentimin dhe ndëshkimin e drejutesëve të mjeteve të cilët:

• drejtojnë automjetin nën efektin e akoolit apo në gjendje të dehur.

• qarkullojnë me shpejtësi tej normave të lejuara.

• nuk përdorin rripin e sigurimit.

• që përdorin celularin duke rejtuar automjetin.

• që shkjelin semaforin.

• apo që qarkullojnë pa kaskë mbrojtëse, apo pa kontroll teknik të mjetit, etj.

Posted by LajmiFundit.al on Samstag, 18. November 2017

Në këtë kuadër janë evidntuar dhe arrestuar 4 drejtues mjetesh që drejtonin automjetin në gjendje të dehur dhe 1 drejtues mjeti per drejtim mjeti pa leje drejtimi.

Janë pezulluar 31 Leje Drejtimi për shpejtësi tej normave të lejuara dhe drejtim mjetin nën efektin e alkoolit, konkretisht:

• 12 Leje Drejtimi për shpejtësi tej normave të lejuara

• 19 Leje Drejtimi të pezulluara për alkool.

Gjithashtu janë vendosur 41 masa administrative për mos vendosje të rriptit të sigurimit si dhe 19 masa për përdorim të celularit gjatë drejtimit të mjetit, 14 për mos vendosje të kaskës mbrojtëse, 8 për shkelje të semaforit, 11 për mungesë kontrollit teknik, si dhe 15 masa te tjera te ndryshme.

Janë bllokuar 6 mjete për debi, 2 masa për xhama të errët.

Gjatë kontrolleve në pika të ndryshme Policia Rrugore ka evidentuar dhe ka falënderuar shumë drejtues mjetesh të cilët nuk kishin konsumuar alkool, përdornin rripin e sigurimit dhe qarkullonin me shpejtësi brenda normave të lejura.

Policia Rrugore e Tiranës do vijojë kontrollet e pandërprera me qëllimin e vetëm: sigurinë e jetës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.