Restoranti i famshëm në Britani rrezikon të mbyllet, shkak një shqiptar

Kliko per me shume info

Një restorant i vjetër në Britani mund të humbasë licencën e tij, pasi dyshohet se ka punësuar një punonjës të paligjshëm. Restoranti ka plot 36 vjet që është i hapur në Richmond, dhe është restoranti “Caffe Mamma”.

Më 9 shtator, një shtetas shqiptar u gjet në restorant nga zyrtarë të emigracionit, të cilët thanë se ai punonte në Britani të Madhe pa një vizë të vlefshme. Si pasojë, punonjësi është arrestuar dhe tani do t’i nënshtrohet depërtimit.

Kliko per me shume info

Ndërkohë pronarit të restorantit i është dërguar një njoftim nga ana e Ndëshkimit Civil për punësimin e një punonjësi të paligjshëm, i cili mban një gjobë maksimale prej 20 mijë paund. Lidhur me këtë ngjarje, një nënkomision në Këshillin e Richmond do të vendosë mbrëmjen e sotme nëse do të ndryshojë kushtet e licencës, apo të mos zgjedhë të bëjë asgjë.

Për të mbrojtur pronarin Jose Mendes dhe stafin e tij, një banor i zonës i shkroi Këshillit: “Ata janë një grup i vendosur, i qëndrueshëm dhe i këndshëm”. Gjithashtu ai e përshkruan restorantin si një “institucion shoqëror”.

“Mëngjesin e një të shtune të kohëve të fundit, pa ndonjë hezitim dhe sigurisht pa asnjë detyrim, ai ndaloi makinën e tij dhe më mori mua së bashku me motrën time. Jose është gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar”, shtoi banori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.