Rama paralajmëron goditjen e bizneseve. Ja kur do e nisë fushatën

Kliko per me shume info

Kryeministri Edi Rama, në komunikimin ‘javor’, ka paralajmëruar se me fillimin e vitit të ardhshëm do të nisë aksioni kundër informalitetit, dhe do të gjobiten të gjitha bizneset që nuk kanë deklaruar pagat e punonjësve.

“Me zgjerimin e bazës së TVSH që Kuvendi miratoi, pa dyshim që vlera e shtuar e anti in formalitetit do të rritet. Aftësia e tyre ligj zbatuese qoftë në funksion të sigurimit të ardhurave që i takojnë shtetit nga aktiviteti në vend.

Kliko per me shume info

Janë identifikuar 40 në bizneset e mëdha të deklaruar me pagë minimale, duke deklaruar me 7 p me pagë maksimale. Ekonomistë e profesione të tjera deklarohen me pagë më të ulët nga ajo që marrin, kjo është e pa tolerueshme dhe e dënueshme. Shmangien shtetin duke i bërë bisht tatimin e fitimit, dhe pensionin e punonjësve. Qeveria nuk do ta lejojë këtë. Në janar kompanitë që janë më dy bilance do të goditen fort. Të gjitha bizneset e mëdha që janë mësuar tia hedhin shtetit të futen me njëherë në një proces vetë rregullimi ” tha Rama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.