Rama: Në Janar 2018 merr fund historia që kompanitë punojnë me dy bilance

Kliko per me shume info

Kryeministri Edi Rama i pranishëm në një takim me sistemin bankar ku në fokus ishte rritja ekonomike tha se në 2018 do të ketë katërfishim të rritjes ekonomike.

“Rritja ekonomike në 2018 katërfishim më e madhe që nga rritja e vitit 2013, parashikohet të jetë 4.2%. Falë reformave agresive kemi rezultate inkurajuese”.

Kliko per me shume info

Sipas, kreut të qeverisë kreditë e këqija kanë rënë me 10 pikë.

Gjthashtu kreu i qeverisë tha se sistemi bankar është për tu marrë shembull përsa i përket transparencës.

Rama tha se historia që kompanitë punojnë me dy bilance, një për bankat dhe një për shtetin merr fund. Sipas tij, tashmë do njihet bilanci që dorëzohet në banka.

“Administrata nuk do njohë asnjë bilanc të kompanive të papërputhur me bilancet që tregojnë bankat. Bilancet që kompanitë tregojnë tek bankat se sa mirë janë dhe kur vijnë tek shteti sa keq janë do të marrin fund. Nuk do njohim nga Janari 2018 asnjë bilanc tjetër. Mbi atë bilanc që paraqesin tek bankat do paguajnë edhe detyrimet në shtet”, tha kreu i qeverisë Rama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.