Shtatë vendet ku mund të gjeni punë lehtë dhe të jetoni jetën që dëshironi

Kliko per me shume info

Dëshira e çdo kujt do të ishte të kishte një shtëpi të rehatshme, një familje të shëndoshë, një punë të mirë dhe të ardhura sa më të larta. Por të kesh të ardhura të mjaftueshme dhe të mos i menaxhosh ato në mënyrën e duhur, do të ishte diçka negative. Të investosh për nevojat e tua personale, për të ardhurat familjarë, apo për shkollimin e fëmijëve të tu, sigurimin e shëndetit, apo edhe për pleqërinë që nganjëherë e mendojmë të largët; do vërtet taktikë e zgjuarsi.

Ditët e sotme është bërë mjaft e vështirë për të pasur një vend pune të mirë që të sjellë të ardhura të kënaqshme. Kështu, Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik ka paraqitur disa shtete ku mund të gjeni punë më lehtë se në disa vende të tjera dhe që mirëpresin emigrantët e rregullt

Kliko per me shume info

Këto janë vende të sigurta, ku puna vlerësohet monetarisht dhe ku jeta mund të bëhet më e mirë. Më poshtë keni të renditura shtatë vendet dhe disa veçori të tyret.

-Norvegjia, konsiderohet si një nga vendet më të begatë për punë.

-Suedia, numri i të papunëve: 7.4% të popullsisë.

-Estonia, ky vend është lider në Evropën Lindore.

-Zvicra ofron paga dhe pensione të mira.

-Rusia, ekonomia po shërohet nga sanksionet.

-Islanda, mund të punoni dy ose tri vende pune me kohë të pjesshme.

-Kolumbia, ka punë, por standardi është i ulët.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.