Pesë shenjat se metabolizmi juaj nuk funksionon siç duhet

Kliko per me shume info

Kur metabolizmi ngadalësohet, organizmi nuk mund ta konvertojë shpejt ushqimin mjaftueshëm, kështu që duhet më shumë kohë për të kryer funksione normale.

Këto janë simptoma të metabolizmit të ngadaltë. Nëse keni përjetuar një ose më shumë prej tyre, dhe kjo nuk ishte rasti më parë, kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese:

Kliko per me shume info

1.Ju keni vazhdimisht të ftohtë

Metabolizmi, përveç energjisë, na furnizon me nxehtësi, kështu që një ndjenjë e vazhdueshme e të ftohtit është një shenjë se metabolizmi nuk funksionon mirë.

2.Disponimi i ndryshueshëm

Kur një organizëm po përpiqet të përpunojë ushqime dhe shpejt të sjellë energji në çdo qelizë në trup, ai gjithashtu vuan nga disponimi, i cili është vazhdimisht në shkallë kur metabolizmi i ngadalshëm.

3.Jeni vazhdimisht të lodhur

Edhe pse lodhja mund të jetë për shkak të arsyeve dhe rrethanave të shumta, në qoftë se ju nuk mund të gjeni arsyen e lodhjes, është e mundur që ky të jetë për fajin e metabolizmit.

4.Shtoni peshë, pavarësisht nga një dietë të shëndetshme

Është e njohur se metabolizmi ngadalësohet gjatë viteve, por nëse keni kujdes për dietën dhe njëherësh shtoni peshë, kjo tregon për një metabolizëm të ngadalshëm dhe probleme të mundshme shëndetësore.

5.Flokët dhe lëkurat janë në gjendje të keqe

Kur organizmi nuk merr energji të mjaftueshme, ka më pak energji për shëndetin e lëkurës dhe qelizave të flokëve. Nëse keni vënë re se flokët dhe lëkura janë bërë të thata, kjo mund të jetë një shenjë e qartë e metabolizmit të ngadaltë

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.