Nuk i japin 3 vite pension, burri në Shkodër: Do të vetëflijohem, nuk duroj më

Kliko per me shume info

Është 71 vjeç, por ka dalë në pension 3 vite me vonesë. Me një problematikë të tillë është detyruar të përballet pensionisti nga lagjia Ndocaj e qytetit të Shkodrës, Gani Sadiku. Ai thoë se vitet e punës i njihen në librezë, por i nxjerrin probleme te Instituti i Sigurimeve Shoqërore Shkodër.

Sadiku kërkon që ti rikthehen 35 muaj pension. Për më tepër, çështjen e tij, si shkak i ankesave, e kanë dërguar edhe në gjykatë, duke e zvarritur. “Kërkoj 35 muaj pension, pasi më janë mohuar padrejtësisht.

Kliko per me shume info

Dokumentat që zotëroj më japin të drejtë, por këtu në Shkodër te Instituti i Sigurimeve Shoqërore nuk më lënë të zgjidh problemin. Kërkoj lekët e mija, pasi jam në borxhe. Kërkoj gjithashtu ndihmën e institucioneve, sepse në të kundërt do të futem në grevë urie ose do të vetëflijohem. Nuk duroj më.” – shprehet Sadiku.

Shuma që pensionisti Gani Sadikur pretendon që i është mohuar përgjatë 3 viteve është rreth 5 milionë lekë të vjetra. Dhe kjo do e ndihmonte të shlyente edhe borxhet që ka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.