Mbledhja Shqipëri-Kosovë, firmosen 12 marrëveshjet e ”Qeverisë së Kombit”

Kliko per me shume info

Gjatë mbledhjes së zhvilluar në Korçë të qeverisë së Shqipërisë dhe asaj të Kosovës janë firmosur 12 marrëveshje.

Në total janë nënshkruar 4 marrëveshje bashkëpunimi për sigurimet shoqërore dhe integrimin dhe 8 memorandume për energjinë elektrike, diasporën, mjedisin, kulturën, për investimet e huaja mes AIDA KIESA, për certifikatat veterinare.

Kliko per me shume info

Marrëveshjet e firmosura mes Shqipërisë dhe Kosovë

1-Memorandum e mirëkuptimit për bashkëpunim në fushën e politikës se jashtme. Ky memorandum nënshkruhet nga ministri Punëve të Jashtme të Kosovës, Behgjet Pacolli dhe homologu i tij nga Shqipëria, Ditmir Bushati.

2-Memorandum bashkëpunimi midis zyrës se kryeministrit të Shqipërisë dhe zyrës se kryeministrit të Kosovës për shkëmbimin e përvojave dhe bashkëpunimin për zbatimin e rregullimit më të mirë, vlerësimin e ndikimit dhe përmirësimin e praktikave të zhvillimit të politikave. Ky memorandum nënshkruhet nga zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj dhe ministrja e Drejtësisë, Etlida Gjonaj.

3-Memorandum për bashkëpunimin në fushën e politikës së jashtme dhe marrëveshjen e bashkëpunimit në kuadër të bashkëpunimit në anëtarësimin evropian.

4-Marrëveshje bashkëpunimi në fushën e diasporës. Marrëveshja nënshkruhet nga ministri Dardan Gashi dhe ministri Pandeli Majko.

5-Marrëveshje bashkëpunimi për qendrat kulturore në Diasporë. Edhe kjo marrëveshje nënshkruhet nga ministrat Gashi e Majko.

6-Marrëveshje për vërtetimin e periudhave të sigurimit për realizimin e të drejtës në pension. Kjo marrëveshje nënshkruhet nga ministri Skënder Reçica dhe ministri Arben Ahmetaj.

7-Memorandumin e mirëkuptimit ndërmjet Agjencisë për Investime dhe Përkrahjen e ndërmarrjeve në Kosovë-KIESA dhe Agjencisë Shqiptarë të zhvillimit të Investimeve-AIDA. Ky memorandum nënshkruhet nga ministri Bajram Hasani dhe ministri Arben Ahmetaj.

8-Marrëveshje për financimin dhe organizimin e përbashkët të mësimit të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Diasporë. Marrëveshja nënshkruhet nga ministrja Lindita Nikolla dhe ministri Dardan Gashi.

9-Memorandum bashkëpunimi mes MKRS-së dhe ministrisë së Kulturës të Shqipërisë. Memorandumi nënshkruhet nga ministrat përkatës.

10-Protokoll për bashkëpunim teknik dhe ekonomik në fushën e bujqësisë për njohjen bilaterale të certifikatave veterinare dhe produkteve me origjinë shtazore dhe jo shtazore. Kjo marrëveshje nënshkruhet nga zv/ministri i Bujqësisë, Vesel Krasniqi dhe ministri I Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural,Niko Peleshi.

11-Memorandum mirëkuptimi për themelimin e bursës së përbashkët të energjisë elektrike të Kosovës dhe Shqipërisë. Memorandumi nënshkruhet nga ministri Valdrin Lluka dhe zv/ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Artan Shkreli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.