Marrëveshja me Italinë, plani i rradhës i Edi Ramës/ Shet ujin shqiptar nëpërmjet tubave

Kliko per me shume info

Uji dhe gazi “shkojnë” së bashku në fund të detit përgjatë rrugës Shqipëri-Puglia. Është propozimi i Guvernatorit të Pulias Michele Emiliano gjatë intervistës së tij në Caserta në konferencën “Nga qymyri në Paris”.

Një tub që mbart ujë dhe shkon pranë gazsjellësit që do të dalë në Salento për të zgjidhur njëherë e përgjithmonë mungesën e ujit në Puglia dhe Campania. Kjo është në përmbledhje e propozimit të guvernatorit. “Disa ditë më parë – thotë Emiliano – kam qenë në Shqipëri ku kam takuar presidentin Edi Rama, në atë kohë në Shqipëri ka pasur edhe Toni Bler dhe unë e kam takuar atë. Një propozim me presidentin shqiptar: në vend të parashikimit të kompensimit mjedisor nga ministri De Vincenti, pse të mos bëni një tub që shkon së bashku me atë të gazit dhe të sjellë ‘ujë nga Shqipëria, e cila ka aq shumë dhe ka nevojë ta shesë atë në Salento, ku ata ende e merr ujin nga puset A nuk është kjo edhe një kompensim mjedisor? A është e mundur – thotë Emiliano – se rajoni i Campania po hyn në kryeqytetin e ujësjellësit Puglia?

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.