Lajm i rëndë nga QSUT, preken të sëmurët me tumor

Kliko per me shume info

Nje pajisje mjekesore per te semuret me tumor, nuk funksionon ne QSUT sipas nje denoncimi te bere diten e sotme nga Tritan Shehu.

Ai shkruan ne faqen e tij si me poshte: Nga QSUT vjen nje lajm shume shqetesues per te semuret tumorale qe trajtohen me radioterapi.
AKSELERATORI LINEAR I VETEM QE ESHTE ATY NUK FUNKSIONON DHE ASKUSH NUK DI SE KUR MUND TE ZGJIDHET DIFEKTI.
Edhe pajisja e vjeter e kobaltit, qe normalisht ka indikacione shume te kufizuara tashme, ka probleme.

Kliko per me shume info

NDERPRERJA QOFTE EDHE E PERKOHESHME E KETIJ TRAJTIMI, MUND TE JETE ME PASOJA TE RENDA PER TE SEMURET.
Kjo eshte nje nga aresyet pse gjithmone akseleratoret lineare vendosen ne cift.
Ndersa aty te semureve u thuhet te presin….!

NE KETO KUSHTE DUHEN VENDIME TE SHPEJTA NGA DREJTUESIT E INSTITUCIONIT:
1-Te semuret duhen trajtuar nga akseleratori i neurologjise qe aktualisht punon, jo larg neurologjise.

2-Ose te trajtohen ne spitalin privat qe zoteron nje cift te tille akseleratoresh, me te gjitha shpenzimet te perballuara nga QSUT.
NE RAST TE KUNDERT RREZIKOHET ECURIA E KETYRE PACIENTEVE SERIOZISHT, GJE QE DO TE KERKOJE PERGJEGJESITE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.