Kur sporti është i pashëndetshëm

Kliko per me shume info

Inflamacioni i muskulit të zemrës (miokarditi) mund të shkaktojë edhe vdekjen. Cilat janë simptomat e kësaj sëmundjeje dhe kur është sporti i pashëndetshëm?

Kundërshtarët e mjekes Ursula Hildebrant janë shumë të vegjël, shihen vetëm nën mikroskop. Megjithatë, ata edhe mund të vrasin. Këto janë mikrobe të cilat përmes qarkullimit të gjakut arrijnë deri te zemra dhe shkaktojnë inflamacionin.

Kliko per me shume info

Ursula Hildebrant punon në Fakultetin e sportit dhe edukatës fizike në Köln. Ajo shëron sportistët që janë të sëmurë nga inflamacionet e muskulit në zemër. Nëse vjen deri te kjo sëmundje, zemra nuk mundet të pompojë më sasinë e mjaftueshme të gjakut në organizëm.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.