Ja përse ju duhet të gatuani në enët prej porcelain

Kliko per me shume info

Llojet e enëve që keni në dollapët e kuzhinës tuaj flasin shumë për shëndetin tuaj.

Idealisht, veglat tuaja të gatimit duhet të jenë nga një substancë inerte që nuk çahet, zhvishet, plasaritet ose shpërndahet.

Kliko per me shume info

Të gjitha këto veti i ka porcelani i cili është i qëndrueshëm dhe është i vetmi i cili garanton se ushqimet që i konsumoni nga gatimi në këto enë janë të sigurta për shëndetin e përgjithshëm.

Përfitimet e gatimit në enët prej porcelani

Porcelani është bërë nga forma më e pastër e baltës e quajtur kaolinë.

Balta, duke qenë alkaline në natyrë ndihmon në neutralizimin e bilancit të pH të ushqimit duke bashkëvepruar me acidin e pranishëm në ushqim.

Tenxheret nga balta janë të mira për gatim të ngadaltë, pasi natyra e tyre poroze lejon që lagështia dhe nxehtësia të qarkullojnë lehtësisht përmes tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.