Instagram jo vetëm për të publikuar fotot më të bukura, ky rrjet social zbulon edhe këtë sëmundje!

Kliko per me shume info

Instagrami është padiskutim rrjeti social më i përdorur për publikimin e fotografive dhe do të gënjenim nëse s’do pranonim që gjithmonë sigurohemi të publikojmë fotot më të mira të mundshme.

Por sipas një studimi të fundit, Instagram zbulon edhe një sëmundje te ne, pikërisht depresionin dhe e gjitha kjo lidhet me llojin e fotove që postojmë.

Kliko per me shume info

Hulumtimi për lidhjen e fotografive të postuara në Instagram dhe depresionit tregon se në cilën masë janë efektet dhe simptomat e sëmundjes.

Në studim janë analizuar 166 profile të përdoruesve dhe 44.000 postime në Instagram dhe programi ka pasur rreth 70 për qind në zbulimin e depresionit.

Ndër të tjera, janë analizuar ngjyrat të cilat ndodhen në fotografi, pamja e fytyrës, si dhe është marrë parasysh se sa shpesh përdoruesit publikojnë foto.

Njëra nga shenjat e depresionit mund të jetë zvogëlimi i aktivitetit në rrjetet sociale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.