Fermerët dalin jashtë përdorimit/ Njihuni me fermerët robotë

Kliko per me shume info

Fermerët së shpejti nuk do ta kryejnë më funksionin e tyre. Shkencëtarët kanë prodhuarit një robotë që mund mund të mbjellin fara, t’i ujisin dhe ti korrin ato, pa ndihmën e ndonjë fermeri.

Kliko per me shume info

Robotët mund të nuk ti korrin të mbjellat derisa ato të jenë të pjekura mirë, zhdukin zarzavatet e prishura dhe të pangrënshme.

Dhe koha kur do ti shohim robotët fermerë të fillojnë të përdoren nuk do të jetë e largët, pasi ekspertë parashikojnë se mund të dalin ne fushat e mbjella që në vitin 2020

Inxhinierët nga Universiteti Harper Adams në Shropshire po punojnë në makina të mund të mbjellë në mënyrë autonome fara, të shkulë barërat e këqija, të vadisë dhe të spërkasë me helm bimët, pa pasur nevojë për një fermer.

Robotët gjithashtu mund të programohen për të zgjedhur vetëm kulturat që janë plotësisht të pjekura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.