Denoncimi/ “863 mijë eurot e gjetura në makinën e Sotës janë vjedhur në një bankë”

Kliko per me shume info

Ish-kryeministri Sali Berisha, ka zbuluar një tjetër detaj që lidhet me ngjarjen e Elbasanit, atë të gjetjes së 863 mijë eurove në makinën e Orest Sotës.

Kliko per me shume info

Me anë të një postimi në Facebook, ish-kryeministri ka bërë publik mesazhin e një biznesmeni nga Kosova, i cili operon në fushën security.

Me anë të këtij mesazhibiznesmeni kosovar thekson se paratë e gjetura në makinën e Sotës janë vjedhur nga një bankë.

Ja postimi i plotë i ish-kryeministrtit:

Eksperti dixhital i sigurisee nga Kosova denoncon:

Paratee e gjetura nee makineen e Orest Sotes janee tee vjedhura nee njee bankee!

Lexon mesazhin e tij. sb

“Doktor, Përshëndetje nga Kosova,

Me shqetësim jemi duke e përcjellur rastin Tahiri, i cili është duke e njollosur Shqipërinë dhe gjithë shqiptarët.

Unë jam një biznesmen i suksesshëm nga Kosova qe 40 vite, ndërsa 15 vitet e fundit jam duke u ofruar shërbime në industrinë e sigurimit (security).

Që nga fillimi i rastit Tahiri, jam duke ndjekur çdo lajm dhe opinion në mediat e Shqipërisë. Dhe, unë si njohës i sigurisë, kam ardhur deri tek konstatimi se ato para janë nga krimi për arsyet në vijim:

1. Deklarimi i familjes Sota dhe avokatit të tyre, se paratë janë nga kursimet, nuk duket i qëndrueshëm, sepse paratë e kursyera për disa vite kursehen në valuta 500Eur, 200Eur, apo 100Eur. Ndërsa, paratë e gjetura në xhipin e Sotës, shumica e tyre janë të valutave 20Eur dhe 50Eur.

2. Me çrast, këto para duket të jenë nga plaçkitja e Bankës ProCredit Bank në Prishtinë, më 10 Gusht, 2017 për arsyjet në vijim: Kriminelët në princip nuk qesin paratë e ndyta në treg para 3 deri në 6 muaj dhe denominimi i parave ka shumë ngjajshmëri me denominimin e parave të plaçkitura në rastin ProCredit Bank.

Andaj, në këtë rast, duket se kriminelët kanë gjetur Seksererët Sotën dhe Shoferin e familjes Tahiri, që me ato para të blihet Droga nga Sajmir Tahiri dhe kështu po bashkohen kriminelët me krimin e organizuar nga pushteti.”

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.