Buxheti për arsimin/ Ja si qeveria do t’i bëjë fëmijët të lumtur

Kliko per me shume info

Deputetja e Partisë Socialisë, Milva Konomi deklaroi se buxheti që planifikon qeveria për arsimin është 10% më i lartë, krahasuar me buxhetin e vitit të fundit.

Kliko per me shume info

Sipas Konomit, masat e planifikuara do të kenë ndikim pozitiv tek fëmijët dhe nxënësit e shkollave të mesme.

“Buxheti për arsminin do të rritet në masën 10%. Për arsimin parauniversitar, unë mund të them që ne do t’i bëjmë të lumtur fëmijët dhe prindërit, pasi 240 mijë fëmijë do të përfitojnë tekste falas. Edhe për fëmijët në nevojë edhe për fëmijët me aftësi të kufizuara, ne do të shtojmë numrin e mësuesve ndihmës. Në shkollat e mesme do të vendosim psikolog dhe do të mbështesim mësuesit që punojnë larg shtëpive të tyre”, -ishin argumentat e Konomit.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.