Pas bllokimit në kufi, Bushati u lutet emigrantëve për votën

Kliko per me shume info

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Ditmir Bushati dhe Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro zhvilluan një takim me shqiptarë që jetojnë në Janinë.

Gjatë këtij takimi të dy ministrat u ndalën tek problematikat dhe çështje të cilat prekin drejtpërdrejtë jetën e shqiptarëve jashtë atdheut.

Kliko per me shume info

Ministri Bushati bëri një prezantim të investimeve të kryera nga Ministria e Jashtme përmes lehtësimit të procedurave për marrjen e disa shërbimeve përmes aplikimit online.

Ministri Bushati u ndal tek procesi i votës së emigrantëve, për të cilën falenderoi të gjithë shqiptarët që deri tani kanë shprehur vullnetin e tyre me votë.

Për Ministrin Bushati, “shqiptarët jashtë atdheut duhet të kenë një zë të rëndësishëm politik”.

“Për këtë arsye, qeveria shqiptare është angazhuar për të ngritur një sistem për lehtësimin e votës së emigrantëve”, vijoi Bushati.

“Ne duhet të veprojmë me shpejtësi por dhe të krijojmë një sistem të besueshëm që vota e shqiptarëve jashtë atdheut të garantohet e të lexohet me drejtësi dhe ndershmëri”, përfundoi ministri.

Për njohjen e kontributeve shoqërore, një tjetër problem për shqiptarët jashtë atdheut, ministri theksoi se “jemi duke bërë të gjithë përpjekjet tona por është një çështje tërësisht me karakter ekonomik”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.