Shifrat/ 4500 azilkërkues shqiptarë janë kthyer në 6 muajt e parë të 2017

Kliko per me shume info

Në 6 muajt e parë të këtij viti, 4500 shqiptarë azilkërkues janë riatdhesuar. Pavarësisht se qendra gjermane e informacionet raporton për ulje të numrit të azilkërkuesve me 70.000 persona nga viti 2015 në 2016, sërish statistikat mbeten të larta nga shqiptarët që duan të largohen në Gjermani.

Dimak raporton gjithashtu se janë dhënë edhe 500 lejë në muaj, kryesisht për të rinj që zotërojnë një zanat.

Kliko per me shume info

Duke e bërë të qartë se mundësit për azil janë 0, dhe rrugët e punësimit janë vetëm ato zyrtare për zanatet, ambasadorja Susanne Schütz u tha shqiptarëve se me investimet Shqipëria është një vend i sigurt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.