A janë të rinjtë shqiptarë prioritet për qeverinë, bashkitë, politikën dhe shoqërinë? Bëhet publik raporti i monitorimeve, shifrat flasin vetë

Kliko per me shume info

 

Të rinjtë janë pjesa më e rëndësishme shoqërore e një vendi, referuar këtu të gjithë aktivitetit që ka kjo grupmoshë. Por çfarë ndodh realisht me ta? A janë vërtet prioritet i qeverisë, bashkisë, politikës apo vetë shoqërisë?

Kliko per me shume info

Mesditën e sotme CRCA dhe Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri kanë bër publik raportin e monitorimeve të Planit Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri nga ku kanë dal disa shifra të cilat lënë tepër për të dëshiruar. Sipas këtij raporti thuhet se vetëm 21% e këtij plani është zbatuar, duke lënë në hije pothuajse 80% të tijën.

Qellimi i këtij Raporti nuk është vetëm evidentimi, nëpërmjet monitorimit, se sa është zbatuar Plani i Veprimit, por njëkohësisht të shërbejë si një instrument për të adresuar problemet që kanë të rinjtë shqiptarë dhe se ku duhet të fokusohet Qeveria shqiptare për të përmirësuar politikën dhe ndërhyrjet e saj për të rinjtë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.