Krijohen bateritë e reja që karikojnë telefonin për 5 minuta

Kliko per me shume info

Një version i ri i baterive të celularëve mund të karikojë 10-20 herë më shpejt se përpara. Shkencëtarët e Universitetit Rice kanë krijuar bateri me kapacitet të lartë që mbetën të qëndrueshme edhe pas shumë akuzash.

“Kapaciteti i këtyre baterive është i madh, por ajo që është për tu vlerësuar është se mund të karikojmë plotësisht një celular për 5 minuta, duke shmangur dy orët tipike që presim,” – tha James Tour.

Kliko per me shume info

Studiuesit kanë treguar se kanë marrë përbërje të krijimit të alsfaltit duke e përzier me metale të tjera për të bërë që bateritë të jenë të shpejta dhe të fuqishme. Ndërkohë vazhdojnë të testohen në laborator dhe nuk dihet nëse do vijnë në treg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.